Veelgestelde vragen over LOB in het mbo

1. Wanneer kan ik me aanmelden voor een activiteit?
Je kunt je vanaf 1 november aanmelden voor de activiteiten als je in klas 4 zit. Als je in klas 3 zit, kun je je vanaf 13 november aanmelden.
Sommige activiteiten worden op meerdere momenten aangeboden. Het maakt niet uit wanneer je gaat, doe dit als jij er aan toe bent.

2. Als ik mijn leerlingnummer intyp, dan krijg ik de mededeling ‘Je komt niet in aanmerking’ in beeld. Wat moet ik nou doen?
Als je deze melding in beeld krijgt, dan sta jij niet geregistreerd als leerling van één van de deelnemende vmbo- scholen. Neem hierover contact op met je decaan.

3. Als ik een activiteit heb gekozen, dan verschijnt de mededeling dat de inschrijvingstermijn is verstreken. Kan ik me alsnog aanmelden?
Helaas is het niet mogelijk om je nog voor deze activiteit in te schrijven. Dit kan tot uiterlijk 10 dagen voordat de activiteit plaatsvindt.

4. Hoe moet ik op het ROC van Twente of het AOC-Oost komen?
Het is je eigen verantwoordelijkheid om naar de betreffende locatie te reizen. Kijk hier voor de routebeschrijving en klik op locaties, waarbij je zoekt naar de locatie van jouw keuze van het ROC van Twente. Kijk hier voor de verschillende locaties van AOC Oost.

5. Mogen mijn ouders mee?
Tijdens de activiteiten mogen je ouders niet mee. Hiervoor worden de Open Dagen georganiseerd. Je ouders kunnen je wel helpen om een goede keus te maken.

6. Ik ben de Keuzegids kwijt. Kan ik een nieuw boekje krijgen?
Het is niet mogelijk om een nieuw boekje te krijgen, maar de keuzegids is ook digitaal beschikbaar op de website. De digitale versie kun je hier downloaden.

7. Hoe moet ik mij voorbereiden op het bezoek?
Ter voorbereiding op je bezoek maak je een opdracht. Deze heb je van je mentor ontvangen. De opdracht is ook hier te vinden.

8. Ik weet al wat ik wil worden, moet ik dan toch meedoen?
Overleg met je mentor/decaan of het verplicht is om deel te nemen aan een activiteit die in de keuzegids staat beschreven. Deelname aan een activiteit kan je wel helpen om een goed beeld te krijgen van de opleiding waar je voor gaat kiezen.

9. Ik ben ziek. Waar moet ik me afmelden voor de activiteit?
Als jij ziek bent, kun je je afmelden voor de activiteit via de website www.kijkenophetmbo.nl.

10. Ik heb een mail gestuurd naar de contactpersoon, maar krijg geen reactie. Wat moet ik doen?
Als je binnen 10 dagen na je verstuurde mail geen reactie hebt ontvangen, kun je contact opnemen met aansluitingsnetwerk@rocvantwente.nl. Wij proberen je dan alsnog met de contactpersoon in contact te brengen. Je aanmelding is pas definitief als je een mail vanuit de opleiding hebt ontvangen.

11. Waar moet ik mij melden als ik op het ROC van Twente kom?
Je kunt je melden bij de receptie, tenzij anders wordt aangegeven.

12. Ik wil me opgeven, maar ik krijg de melding dat de activiteit al vol zit. Kan ik me nog inschrijven?
Als het maximaal aantal deelnemers is bereikt, kan je je niet meer aanmelden. Kijk of deze activiteit misschien op een ander moment nog wordt aangeboden of maak een andere keuze.

13. Mijn vraag staat er niet tussen. Waar kan ik die stellen?
Je kunt de vraag aan je mentor of decaan stellen. Weten zij het antwoord ook niet, dan kunnen zij contact opnemen met het Twents Aansluitingsnetwerk.