Kom!

In de derde en de vierde klas van het vmbo krijg je de unieke kans om zelf te kijken bij Zone.college of ROC van Twente. Beide instellingen organiseren activiteiten, om jou kennis te laten maken met het mbo. Je komt op die manier niet alleen veel meer te weten over een opleidingen en je mogelijkheden, je kunt ook alvast de sfeer proeven.

Heel groot aanbod

Er worden in het mbo veel en gevarieerde activiteiten aangeboden. Denk aan workshops, doe-middagen, gastlessen, rondleidingen en nog veel meer. Je kunt vaak ook een dag meelopen met een mbo-student. Hij of zij praat je ondertussen bij over schoolvakken en studeren op het mbo.

Voor wie

De activiteiten zijn georganiseerd voor leerlingen uit leerjaar 3 & 4 van het vmbo. Derde jaars leerlingen ontvangen een keuzegids, met daarin alle activiteiten. Vierde jaars leerlingen ontvangen een flyer. Voor het aanbod van activiteiten verwijzen we door naar de online keuzegids. Kijk, samen met je ouders, welke activiteit jou aanspreekt en meld je aan!

Aanmelden

Als je de keuzegids goed hebt doorgelezen kun je een keuze maken voor de activiteit die jij wilt volgen. In de keuzegids staat precies hoe je je kunt aanmelden.

Klik in het menu hiernaast op "aanmelden" en volg de stappen. Nadat je aanmelding door ons is verwerkt, ontvang je een mail. Stuur deze mail ook door naar je mentor, zodat hij of zij op de hoogte is van jou keuze. Bewaar deze mail goed, hierin staat namelijk wanneer en waar jouw activiteit plaatsvindt. Zet de datum en locatie ook in je agenda of telefoon!

Spelregels & Tips
Om de activiteiten goed te laten verlopen, gelden een aantal spelregels en geven we je graag wat handige tips. Bekijk de bijlage onderaan deze pagina.

Heb je nog vragen?

Kijk op de pagina met veelgestelde vragen. Natuurlijk kan je voor meer informatie over een opleiding of beroep ook een kijkje nemen op de opendagen en de website van de mbo-scholen zone.college en ROC van Twente. Je decaan kan je ook goed verder helpen.

Veel succes!